Online Terapi
Online Terapi
Online Terapi Nedir?
Teknolojinin getirdiği kolaylıklardan bir tanesi olan Online Terapi, ruh sağlığı çalışanları tarafından internet üzerinden video-konferans yöntemi ile yürütülen uzaktan (çevrimiçi) terapi ve danışmanlık hizmetinin sunulduğu bir yaklaşımdır.
Doç. Dr. Dilşad Yıldız MİNİKSAR muayenehanesinde yüzyüze görüşme, terapi ve danışmanlık hizmetlerine ek olarak online terapi hizmetini de ailelerimize bir alternatif olarak sunuyoruz.
Online terapinin uygulanıp uygulanmayacağına, sıklığına ve süresine Çocuk Psikiyatri uzmanı tarafından doğrudan ön görüşme ile belirlenmektedir.
Online Terapinin Avantajları Nelerdir?
Danışan ailelerin bu konuyla ilgili en çok merak ettiği konu; online terapinin yüzyüze terapi kadar etkili olup olmayacağı yönünde olmaktadır.
Online (çevrimiçi) terapi, sizi evinizden çıkmadan bulunduğunuz konumdan hızlıca terapist desteği almaya teşvik eder. Bu süreçte, trafikle uğraşmadan, randevuya geç kalma stresi olmadan, çocuğunuzun okul hayatından mahrum kalmadan hayatınızın akışına uygun çocuk psikiyatri uzmanının müsaitlik durumuna göre mesai saatleri içinde veya dışında kolay bir görüşme sağlayabilirsiniz. Böylece çalışma programınız ve aile yaşantınıza göre terapistinizle iletişime geçebilirsiniz.
Online terapi fiziksel olarak danışman ile aynı ortama girme konusunda kısıtlılıkları bulunan danışanlar için kullanılan elverişli ve pratik bir terapi yöntemidir. Sosyal fobi, agorafobi, çekingenlik gibi durumlarda online terapiler çocuğunuz için daha az kaygılı olabilir.
Online terapi terapiye gerek zaman gerek coğrafi engellerle ulaşma zorluğu çeken danışanlar için erişmesi kolaylık sağlayan ve sorunların ertelenmemesini sağlayan bir çözümdür.
Online terapi ile yüz yüze terapi seanslarını pekiştiren seanslar uygulanarak da bireyin problemlerinin çözümü hızlandırılabilmekte ve klinik takip daha kolay sağlanabilmektedir. Yurtdışından veya il dışından muayenehanemizde yüzyüze terapi hizmeti olan danışanlarımız talep ederlerse online terapi hizmeti almaya devam edebilirler.
Peki Online Terapi Süreci Nasıldır?
Görüşmeler danışan ailelerin tercigine göre mobil cihaz üzerinden veya internet bağlantısı yardımıyla online platformlar üzerinden kolaylıkla sağlanmaktadır. Ödemelerde benzer şekilde internet bankacılığı ile kolaylıkla yapılabilmektedir.
Görüşmelerde mahremiyet kurallarına azami düzeyde dikkat edilmekte olup bilimsel ve etik ilkeler çerçevesinde görüşmelere devam edilmektedir.
Yurtdışında olup anadilinde terapi hizmetlerinden yararlanmak isteyenler danışanlar da online terapi yöntemine başvurabilirler.
Detaylı bilgi için randevu almayı unutmayınız.
Online Terapi İçerikleri
Kabul ve Kararlılık Terapisi
ACT
Kabul ve Kararlılık Terapisi ( Acceptance and Commitment Therapy ACT ) üçüncü dalga bir psikoterapi çeşididir. ACT yaşamda ki negatif durum ve olayları kabul etmeyi içerir. Yaşamımız içerisinde zaman zaman zorlanmak biz insanlar için doğal ve kaçınılmaz bir durumdur. İçgüdüsel olarak bu acı ve zorluklardan kaçınmaya ya da deneyimlerimizi kontrol altına almaya çabalarız. Fakat bu kaçınma her zaman bizim yararımıza olmayabilir. Kabul ve Kararlılık terapisi, doğal olarak deneyimlediğimiz bu zorlayıcı durumları kabul etmeye ve bireyleri sağlıklı, yapıcı, değerleri doğrultusunda ilerlemeye yönelik aktivite ve alışkanlıklar kazanmaya teşvik eder.
Aşağıdaki Tüm Listenin Hizmeti Verilmektedir
Tanı Tedavi
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB)
- Otizm Spektrum Bozukluğu
- Çocuklarda ve Ergenlerde Öğrenme Güçlüğü (Disleksi)
- Çocuklarda ve Ergenlerde Kaygı Bozukluğu
- Çocuk ve Ergenlerde Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)
- Çocuklarda ve Ergenlerde Tik Bozuklukları
- Çocuklarda ve Ergenlerde Depresyon Nedir?
- Çocuklarda ve Ergenlerde İnternet ve Oyun Bağımlılığı
- Çocuklarda ve Ergenlerde Kekemelik
- Tuvalet Eğitimi
- Okul Korkusu ve Fobisi
- Çocuk ve Ergenlerde Sınav Kaygısı
- Çocuklarda ve Ergenlerde Uyku Bozuklukları
- Bebek ve Çocuklarda Beslenme Sorunları
- Ergenlerde Cinsel Kimlik ve Yönelim
- Aile İçi İletişim Sorunları
- Akran Zorbalığı
- Çocuklarda Alt Islatma (Enürezis)
- Çocuklarda Kaka Kaçırma (Enkoprezis)
- Çocuklara Boşanma Konusunda Açıklama Ne Zaman Yapılmalı
- Çocuk ve Bebeklerde Yaşlara Göre Gelişimsel Dönemler
- Çocuklarda ve Ergenlerde Öfke Kontrol Sorunları
- Çocuklarda Cinsel Eğitim
- Dürtü Kontrol Bozuklukları
- Bipolar Afektif Bozukluk
- Korkular
- Ergenlik Dönemi Sorunları
- Kendine Zarar Verme Davranışları – İntihar Düşünceleri
- Kardeş Kıskançlığı
- Evlat Edinme
- Davranış Bozuklukları
Terapiler
- Oyun Terapisi
- Bilişsel Davranışçı Terapi
- Kabul ve Adanmışlık Terapisi (ACT)
- Bilinçli Farkındalık ile Stres Azaltma (MBSR)
- Şema Terapisi
- Psikanalitik Yönelimli Psikoterapi
- Sosyal Beceri Eğitimi
- Aile Temelli Terapiler
- Bireysel Destekleyici Psikoterapi
Testler
- WISC-4 TESTİ
- MOXO Dikkat Testi
- AGTE Gelişim Testi
- Denver Gelişim Testi
- Peabody Resim-Kelime Eşleme Testi
- Stanfort-Binet Testi
- Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
- Özgül Öğrenme Güçlüğü Test Bataryası
Tedavi yaklaşımı olarak kişiye uygun olacak çeşitli psikoterapi yöntemlerini, çocuk odaklı aile danışmanlığını ve gerekli durumlarda ilaç tedavilerini kullanmaktayım.
Bilişsel Davranışçı Terapi
BDT
Psikoterapi ruhsal rahatsızlık veya sorunları sözel etkileşim yoluyla (görüşmelerle) çözme tekniğine verilen genel addır. Dayandığı temel itibarıyla diğer psikoterapilerden farklı olan bilişsel terapinin tedavi uygulamaları süreç ve içeriği yapılandırılmıştır. BDT, öncelikle kişinin güncel sorunlarına odaklanır, süre olarak daha sınırlı, ve daha çok sorun çözme hedeflidir. Bilişsel Davranışçı terapi sadece danışanların güncel sorunlarını çözmeyip, aynı zamanda bütün yaşam süresince sorunlarını çözmekte kullanabilecekleri özel bir takım beceriler de öğretir.